Over mij

Mama houdt haar kindje vast

 

Ik ben Floor, mama van Lott, het visje dat tegen de stroom in zwemt, degene die de ongeijkte paden neemt en buiten de lijntjes kleurt. Ik probeer de ruis van (ongevraagde) adviezen en maatschappelijke verwachtingen zoveel mogelijk te dempen, zodat ik naar mijn gevoel kan luisteren. Ik doe wat voor ons goed voelt, wat werkt voor mijn eigen gezinnetje, op dat moment. 

Toen ik mama werd, was al snel de meest gestelde vraag die ik kreeg 'en, slaapt ze al door?'. Dan was mijn antwoord steeds 'natuurlijk niet, ze is nog maar x maanden.' Er werden al zo snel zo veel verwachtingen opgelegd rond Lott haar slaap. Zoals dat ze zou moeten doorslapen, zelfstandig in slaap moest kunnen vallen, zichzelf moest kunnen troosten en ga zo maar door. 

De vragen die mensen stelden en de verwachtingen rond haar slaappatroon kwamen totaal niet overeen met wat ik voelde dat voor haar het beste was. Ik was toch niet gek geworden omdat ik het niet wou doen 'zoals het hoort'? Omdat ik niet wou dat Lott zich in slaap moest huilen? Ging ze dan voor altijd mijn hulp nodig blijven hebben? Doe ik het dan zo verkeerd? Zie ik het dan zo verkeerd? 

In mijn zoektocht kwam ik terecht bij de Baby-led Sleep & Wellbeing certification van Isla-Grace Sleep. Deze opleiding uit Canada heeft een holistisch visie op slaap bij kleine kindjes, met een focus op hechting en verbinding. De cursus gaf mij wetenschappelijke inzichten en realistische verwachtingen rond biologisch normale slaap bij jonge kinderen. Ik voeg er dan de dimensie spel nog aan toe. Want die is zo krachtig! De combinatie van deze elementen hebben ons gezin echt deugd gedaan!

Ik hoop jou net zo te kunnen informeren, inspireren en versterken in het ouderschap!