Zwangere vrouw houdt buik vast zonder striemen.

Striemen voorkomen en behandelen met natuurlijke producten

Zwangerschap is een van de meest bijzondere en levensveranderende ervaringen in je leven. Je bent in verwachting! Helaas niet enkel van een baby, maar mogelijk ook van striemen. Maar no worries! We hebben een reeks tips voor jou om die vervelende striemen te voorkomen en mochten ze toch doorkomen, ze te behandelen.

 

Wat zijn striemen eigenlijk?

Je huid bestaat uit verschillende lagen. Al die lagen komen tijdens de zwangerschap, met het groeien van je buik, onder spanning te staan. De bindweefsellaag kan dan plaatselijk een beetje 'scheuren'. Striemen of striae zijn de 'strepen' op je huid die dan verschijnen! Striemen verschijnen waar je huid dus snel moet rekken en dat geldt niet enkel voor je buik. Je kan ook striemen krijgen op je heupen, borsten, dijen en billen. Ze beginnen meestal als rode of paarse lijnen en vervagen later naar een witte kleur.

 

Hoe kun je striemen voorkomen? 

  1. Smeer vanaf dag één: Het klinkt misschien cliché, maar hydratatie is de sleutel. Hoe beter gehydrateerd je huid is, hoe meer rek erop kan komen. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om je huid van binnenuit te hydrateren en begin vanaf dag één te smeren met een hydraterende crème.

  2. Eet gezond: Kies voor een voedingspatroon rijk aan collageen, vitamines (vooral C en E) en mineralen zoals zink. Deze voedingsstoffen helpen je huid elastisch te houden. Precies wat je nu nodig hebt!

  3. Let op met anti-striemen producten: Wees voorzichtig met producten die chemische stoffen en kunstmatige geurstoffen bevatten tijdens je zwangerschap. Kies in plaats daarvan voor pure, natuurlijke producten die je huid liefdevol behandelen.

 

Striemen gaan nooit meer weg

Laat je hierover niets wijsmaken. Maar dat betekent niet dat je ze niet kan verminderen! Zoek naar natuurlijke producten die je huid helpen herstellen en de pigmentatie van de striemen verminderen. 

Limaboonextracten verlichten bijvoorbeeld de pigmentatie van striemen en herstellen de huid rondom. Ingrediënten als aloë vera, sheaboter, shoreaboter en antioxidanten genezen je huid, verminderen ontstekingen en bevorderen de collageenproductie. Precies wat jij nu nodig hebt!

 

Voorkom striae met natuurlijke producten

De Pregnancy Skin Care Kit is speciaal ontwikkeld om de behoeften van je huid tijdens de zwangerschap aan te pakken. Deze producten bevatten geen schadelijke chemicaliën of synthetische stoffen en zijn zacht voor je huid en het milieu. Ze helpen niet alleen striemen te voorkomen, maar ze bieden ook verlichting voor de jeuk en droogte die soms samengaan met zwangerschap.

Een zwangere vrouw die van bovenaanzicht een foto  heeft genomen van haar buik met de Love Lines van Sokind uit de Pregnancy Skin Care Kit ernaast.

 

Geef jezelf en je groeiende baby de beste zorg, met producten die de kracht van de natuur benutten!

 

Gebruik je voor je baby ook graag zachte, natuurlijke producten? Klik dan hier!

Terug naar blog