Zwangere vrouw houdt kopje raspberry Leaf tea vast om bevalling natuurlijk te starten.

Natuurlijk je bevalling opwekken: dadels en frambozenbladthee - werkt het echt?

Als je bevalling nadert, zijn alle voorbereidingen op de komst van je kleintje waarschijnlijk zo goed als klaar. Dan rest er je niets meer dan wachten... En dat lijkt vaak een eeuwigheid te duren. Want tot wanneer moet je wachten? 37 weken? 38? 43?

Spannend dus! Hoe langer het duurt, hoe waarschijnlijker de kans dat je begint te Googlen naar 'natuurlijke manieren om bevalling te starten'. Maar werken al die trucjes echt?

 

Dadels en frambozenbladthee aan het eind van je zwangerschap

Al jaren staan dadels en frambozenbladthee bekend om de mogelijke voordelen die ze hebben voor zwangere vrouwen. Zo zitten dadels vol voedingstoffen en vezels zoals kalium en magnesium, wat helpt bij soepele stoelgang (om ongemak tijdens de bevalling te voorkomen). Bovendien bevatten dadels natuurlijke suikers die een energieboost geven wanneer je het nodig hebt, zouden ze ervoor zorgen dat de baarmoederhals sneller rijp wordt en zou je sneller ontsluiting krijgen. Frambozenbladthee (of raspberry leaf tea) staat dan weer gekend om zijn stimulerende effecten op de spieren van de baarmoeder. In de laatste weken van de zwangerschap zou het kunnen helpen bij het opwekken van weeën en tijdens de arbeid bij het samentrekken van de spieren (contracties). 

 

Dadels eten voor bevalling vanaf week 36

Ik at zelf vanaf week 36 van mijn zwangerschap 6 dadels per dag en ik dronk 2 kopjes frambozenbladthee per dag. Toegegeven, die gedroogde dadels gewoon puur, dat ging me niet zo af. Mijn doula gaf me een zalig receptje dat ook jouw nieuwe zwangerschapscraving wordt (voor zo lang het nog duurt)!

 

Dadels met pindakaas, pure chocolade en zeezout

Dadels met pindakaas in pure chocolade met zeezout om te eten vanaf week 36 tijdens de zwangerschap om de bevalling op te wekken.

 

Wat je hiervoor nodig hebt:

  • Dadels zonder pit
  • Pindakaas (of andere notenboter)
  • Pure chocolade
  • Zeezout 

 

Zo maak je het:

  • Zet een pannetje op het vuur met een bain Marie voor de pure chocolade en laat die alvast rustig smelten.
  • Dadels zonder pit zijn vaak al open gesneden. Als dat niet het geval is, snij je ze open.
  • Smeer pindakaas (of andere notenboter) in de dadels en doe ze terug dicht.
  • Doe de dadels met pindakaas in je kom met gesmolten chocolade en roer het door elkaar.
  • Haal de dadels een voor een uit de kom en leg ze op een bord met een bakvel op (anders kleven ze aan het bord). 
  • Werk af met zeezout en zet in de koelkast.

 

Werken dadels en raspberry leaf tea echt om je bevalling te starten en gemakkelijker te maken?

Eerlijk gezegd, ik heb geen idee. Zoals ik hierboven net al zei, at ik zelf vanaf week 36 6 dadels per dag en dronk ik 2 kopjes frambozenbladthee. Mijn bevalling begon vanzelf 3 dagen voor mijn uitgerekende datum. Om 18u begon het wat te rommelen in mijn buik en om 1u 's nachts werd Lott thuis geboren. Of het aan de dadels en de thee lag dat ik natuurlijk in arbeid ging en een vlotte bevalling had? Dat kan toeval zijn. Maar met dit recept, is het alvast de moeite waard om het te proberen! 

 

Ben je benieuwd naar mijn geboorteverhaal?
Lees het hier!

Terug naar blog